top of page

O nas

Kreativnost, ki jo izraža znamka UniKam, je plod znanja in domišljije Daliborja Vukalovića. Svojo ljubezen do obdelovanja kamna je prenesel tudi na soprogo in svoja dva otroka, tako vsak član družine prispeva svoj del k prepoznavnosti izdelkov znamke UniKam. Dalibor se je s kamnom bolje spoznal že med delom v zagrebškem kamnoseštvu, dodatno znanje pa pridobival ob pomoči lokalnih kiparjev, vse dokler ga ni ljubezen pripeljala na Kras. Tu se je bolje spoznal tudi s kraškim kamnom, iz katerega, pod Daliborjevimi spretnimi rokami, nastajajo neponovljivi kamniti izdelki.

Unikam 1 (50).jpg
Unikam 5 (3)_edited.jpg

Ročni izdelki

Vsak naš izdelek je narejen zgolj ročno brez dodanih strojev in stružnic. Tudi končna obdelava kamna, ko izdelku dodaš njegov končni videz, je obdelana samo z ročnim poliranjem.


Inspiracija pri ustvarjanju nam je narava in vse njene oblike. Najina otroka sta navdihnila igrive linije, ki se pojavljajo v izdelkih nepravilnih oblik. Velikokrat pa se kakšna ideja porodi med samo izdelavo, spontano.

Ker si želimo biti drugačni od drugih, smo ustvarili linijo z nepravilnimi in abstraktnimi oblikami. Sicer je to težja pot do končnega izdelka kar se tiče obdelave, ampak zaradi tega izstopamo od drugih in od tukaj tudi naše ime UniKam- unikatni kamniti izdelki.


Večini naših izdelkov lahko vdahnemo tudi osebno noto naših strank s personaliziranimi ročno graviranimi napisi.

Unikam 1 (36).jpg
Unikam 1 (34).jpg
unikam 6 (2).jpg

Atelje

Prav v tem prostoru nastane največ idej za ustvarjanje novih izdelkov, saj se velikokrat z željo po nečem novem usedeva za mizo in dorečeva kakšen izdelek pravzaprav želiva ponuditi kupcu. Tako skupaj uskladiva strukturo kamna, velikost izdelka in uporabnost le tega. Velikokrat pa so najboljše ideje prav tiste, ki so spontane in narejene z veliko ljubeznijo do narave.

Vsi razstavljeni izdelki v studiu so na voljo za takojšnjo prodajo. Lahko pa naročite izdelek po vaših željah.

Če bi nas želeli obiskati prosimo, da nas prej pokličete in se skupaj dogovorimo za termin obiska.

bottom of page